Доброго дня! Мною був придбаний проїздний квиток на маршрутне таксі з АС "Долинська" до АС "Кривий Ріг".
Знаючи, що, як правило, в понеділок зранку данний маршрут користується надмірним попитом (студенти), придбав за день до відправлення.
Враховуючи відстань, для того щоб зранку не йти пішки з невеликим багажем (сумка) до Автовокзалу, я (як це робив завжди) здійснив посадку на Мікрорайоні. Зайшовши в "битком набите людей" маршрутне таксі на декілька прохань звільнити моє придбане "сидяче" місце мені відповідали мовляв "потрібно було сідати на Автовокзалі". Проявляючи чоловічу солідарність до жінки, не став заводити сварку просто замислився про моральність її вчинку.
Та й взгалі мені відомі випадки коли на Мікрорайоні в "пікові години" не вдавалося навіть пропихнутись в маршрутку. Люди просто залишалися в Долинській не зважаючи на придбаний квиток.
Особисто мені здається, якщо я заплатив за квиток від АС до АС, то і, відповідно, маю на це місце повне право не залежно від місця посадки.
Цікаво дізнатись від Вас правову точку зору з цього питання та як потрібно надалі поводитись в подібних ситуаціях.
Дякую.
Андрій.